Eerste kievitsei van
Twente in 2023

Tonnie Rupert uit Hengevelde vond donderdag 16 maart het eerste kievitsei in Twente van het jaar 2023. Hij was vorig jaar zelfs de eerste van het hele land. Tonnie is een ervaren weidevogelspotter.

Broeden

Bijzonder is ook dat het paartje kieviten er al vier hebben gelegd en dus kunnen beginnen met broeden, als zij de tijd daar voor rijp achten en het niet te koud wordt. De lente begint.

Bron Dagblad Tubantia

Foto hieronder: Wethouder Harry Scholen van Hof van Twente (rechts) wijst de plek aan waar Tonnie het eerste kievitsei van 2023 vond. (Studio Markelo)

 


Johan Wolbers
neemt afscheid
als bestuurslid

Johan Wolbers nam vanavond (7 maart 2023) afscheid van het bestuur van de stichting Hof van Twente. Dat gebeurde in de voorjaarsvergadering in Erve Meijerinkbroek. Johan Wolbers was jaren actief voor de stichting. Hij wordt opgevolgd door Gerrit Jan Veelers.

 

Op de foto van links naar rechts: Het nieuwe bestuurslid Gerrit Jan Veelers, voorzitter Herman Kraak en Johan Wolbers. Foto: Marcel Tettero


Superveel prachtige wulpen 

Superveel zeldzame wulpen verzamelen zich op dit moment bij de Domelaar net buiten Markelo. Bij de uitgestrekte plassen rusten ze uit. En in de weilanden aan de overkant van de weg vetten ze zich op na een lange koude winter.

 

Wulpen maken een bijzonder geluid. Vanaf de Domelaar verspreiden ze zich over Twente wanneer het iets warmer wordt. De wulpen gaan dan weer een nest bouwen in een weiland. Vaak hoor je ze in een weiland maar zie je ze niet. 

Video Marcel Tettero